Van de Velde

u bent hier

NL » EXTRA » Veelgestelde vragen Leidingrenovatie

Veelgestelde vragen ivm. Leidingrenovatie

 • Wat is relining?
  Relining voorziet de bestaande leiding van een nieuwe binnen voering met een verwachte levensduur van 50 jaar. Hierdoor worden breekwerken vermeden. Het resultaat is een waterdichte leiding.
 • Hoe lang duurt het relinen?
  Afhankelijk van het type van het project, de toegankelijkheid en de aard van de renovatie zullen wij u en eventuele bewoners op voorhand informeren. Voor een gemiddeld appartements- en kantoorgebouw rekenen wij ongeveer 1 dag werk. Voor het renoveren van verticale hoofdleidingen, standleidingen, e.a. kunnen de werken voor dergelijke projecten uitlopen naar 2 dagen.  
 • Zorgt het relinen voor overlast?
  Onze reliningtechnieken beperken overlast tot het strikte minimum. Wij bakenen de werkzone voorafgaand de werken af, zodat er veilig en proper kan gewerkt worden. Uiteraard ruimen onze mensen de werkzone voor vertrek ook netjes op. In de meeste gevallen kunnen mensen, machines en meubilair op zijn plaats blijven. Wij plaatsen indien nodig afsluiters zodat een minimaal toiletgebruik mogelijk blijft. 
 • Hoeveel kost leidingrenovatie?
  Elk project is uniek en heeft haar prijs. Uit voorafgaande inspectie / haalbaarheidsonderzoek zijn de schadepunten gekend en kan er een renovatievoorstel en offerte op maat worden opgesteld. 
 • Welke garantie heb je op leidingrenovatie?
  Onze reliningtechnieken zijn uiterst precies. Na het plaatsen van de liner en het eventueel heropenen van aanwezige inlaten, adviseren wij een camera inspectie ter eindcontrole. Van de Velde biedt een 10-jarige garantie voor het relinen met een verwachte levensduur van 50 jaar
 • Relining ook voor industriële toepassingen?
  Uiteraard. Voor alle gebruikte harsen en materialen beschikken wij over de technische fiches en kan de bestendigheid geverifieerd worden.
 • Zijn bochten een probleem?
  Een liner hecht zich aan de binnenwand van de leiding en volgt het verloop van de leiding. Diametersprongen dienen voorafgaand gekend te zijn, maar kunnen eveneens gerelined worden.

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
Fax +32 (0)3 488 37 69
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be

Laatste nieuws

PERS: Sterck Magazine Antwerpen -Limburg - Oost-Vlaanderen
PERS: Sterck Magazine Antwerpen -Limburg - Oost-Vlaanderen

https://youtu.be/W2rag0nnVCA

Lees meer

De Tbl Twinbond Liner, onze partner voor leidingrenovatie
De Tbl Twinbond Liner, onze partner voor leidingrenovatie

Met de Tbl Twinbond Liner kunnen onze medewerkers perfect leidingen renoveren zonder breekwerk!

Lees meer