Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Unieke lancering: Van de Velde's No Men Entry Cleaning Robot
Unieke lancering: Van de Velde’s No Men Entry Cleaning Robot

Unieke lancering: Van de Velde’s No Men Entry Cleaning Robot

14 Feb 2017

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions bundelt kennis, expertise, ervaring en technologie tot een ‘No Men Entry (NME) Cleaning Robot’ voor het veilig en kwalitatief reinigen van industriële tanks, leidingen, kokers, rioleringen, enz.

"No Men Entry", "No Men Risk"  Cleaning Robot operationeel-technisch

De No Men Entry Cleaning Robot is een hydraulisch gestuurde robot uit roestvrij staal, bestemd voor het reinigen en inspecteren van besloten ruimtes (zoals tanks, leidingen, collectors en tunnels), waarbij vervuiling, besmetting en explosie een potentieel risico vormen. De robot wordt door middel van een ramp in het mangat gelaten, waardoor de operators op een veilige afstand blijven van de risicozone.

De robot is voorzien van hogedruk reinigingskoppen (200-2500 bar), beschikt over een optimale zuigkracht om sediment te verwijderen en is bovendien uitgerust met ATEX-camera’s en meetapparatuur. De NME cleaning robot staat in verbinding met een HD vacuüm reinigingswagen om het opgezogen materiaal op te vangen. Vanuit de besturingsunit heeft de operator totale controle, een overzicht van de werkzone én wordt de atmosfeer continu gemonitord. Omdat elke tank en situatie anders is, kunnen de robots op maat worden uitgerust met diverse reiniging-, inspectie-, en of freestools.

Een doorbraak in de industriële reiniging!

De industrie was immers al lang vragende partij om de menselijke aanwezigheid in gevaarlijke besloten ruimtes te vervangen door robots. Om aan de strenge veiligheidsnormen van onze industriële klanten te voldoen, werden alle nodige certificaten behaald. De toekomst is aan robotgestuurde industriële reiniging waarbij werknemers niet langer onnodig worden blootgesteld aan onveilige werkomstandigheden en aan gevaarlijke (petrochemische) stoffen.

Naast het reduceren van veiligheids- en gezondheidsrisico’s doet deze robot de productiviteit aanzienlijk verhogen en kunnen shutdowns aanzienlijk verkort worden. De klassieke manier van tankreiniging is immers uitermate arbeidsintensief en vraagt de inzet van meerdere operators met de nodige risico’s tot gevolg.

Hoger niveau van veiligheid

Kortom, de No Men Entry Cleaning Robot kan breed worden ingezet en levert heel wat voordelen op. Van de Velde pipe inspections & solution is terecht fier op de realisatie van de ATEX explosieveilige “No Men Entry Cleaning Robots”.
Deze innovatieve robots (kleine type vanaf Ø350 en grote type vanaf Ø500mm) zorgen bovendien voor een nieuw, nog hoger niveau van veiligheid waarop de klanten van het bedrijf voortaan kunnen rekenen.

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be