Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Camera-inspectie grondverzakkingen cruiseterminal Antwerpen
Camera-inspectie grondverzakkingen cruiseterminal Antwerpen

Camera-inspectie grondverzakkingen cruiseterminal Antwerpen

29 Jun 2016

Midden mei werd een gedeelte van de wandelbrug op de Scheldekaai uit voorzorg afgesloten omwille van de verzakking van de ondergrond onder de ondersteunende pijlers. De stad Antwerpen heeft ondertussen een tijdelijk stutten opgezet om de toegankelijkheid en veiligheid te bewaren. Deze actie vormt geen enkel gevolg voor de bereikbaarheid van het RAS (Restaurant aan de stroom) op de promenade, of voor de cruiseschepen die in het hoogseizoen zullen aanmeren.

Grondverzakkingen en instabiliteit teisteren de cruiseterminal te Antwerpen al eventjes.  Gespecialiseerde teams, waaronder de medewerkers van Van de Velde, werken samen om de oorzaak van de grondverzakking en de instabiliteit van de pijlers op te sporen. 

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions zette haar inspectie- en reinigingsteam in op deze unieke locatie. De omliggende leidingen, afvoeren, ingemetselde galerijen, putjes en aansluitingen rondom de cruiseterminal, werden vrijgemaakt, gereinigd en in beeld gebracht. Wanneer alle inspectierapporten, metingen en analyses van de diverse partijen gekend zijn, kunnen de resultaten gebundeld en beoordeeld worden met oog op een definitieve herstelling.



 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be