Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » ROV-team Van de Velde gemobiliseerd voor westkust Afrika
ROV-team Van de Velde gemobiliseerd voor westkust Afrika

ROV-team Van de Velde gemobiliseerd voor westkust Afrika

31 Oct 2014

Onmiddellijk hebben wij ons ROV-team gemobiliseerd voor deze uitdagende operatie. De onbemande onderwater camera apparatuur werd binnen de 24u via de douane verzonden door onze opdrachtgever naar de eindbestemming. Onze medewerker werd onderworpen aan een medische keuring en kreeg de nodige inentingen.

Twee dagen later vloog onze inspecteur richting Ghana. Na de ‘airport procedure’ stond het medisch team, een arts en een duikteam hem op te wachten om vervolgens met een sleepboot in zee (off-shore) te gaan. Om op een veilige afstand te blijven van het crisis gebied, gingen ze ruim 12 mijl van de kust van Buchanan (Liberia) aan zij van het zinkend schip. Een tocht van ruim 3 dagen. De eerste berichtgevingen volgden deze week... Sterke stroming bemoeilijkt de operatie, zelfs voor het duikersteam. Afwachten geblazen! Springtij is niet de meest favorabele timing voor dergelijke inspecties. Na heel wat denkwerk samen met de ‘crew’ werd de inspectie bijgestuurd en kunnen de eerste beelden van de schades aan het schip worden gemaakt. De ROV boekt resultaat!

Duikers zullen de komende dagen aan boord gaan om de ballasttanks te luchten om het schip drijvende te houden. Verdere oplossingen dienen bekeken te worden. Stormweer vertraagt de werken… Tijd genoeg om de inspectiebeelden van Van de Velde en het duikersteam te analyseren…

Als alles verder goed verloopt, Ticket retour voorzien midden november 2014 !

Wij kijken alvast uit naar de beelden… To be continued!



 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be