Van de Velde

u bent hier

NL » Wat we doen » Camera-inspectie » Soorten camera- en inspectiesystemen

Kwaliteit in beeld

Bij aanvang van het camera onderzoek geeft de inspecteur alle bestaande gegevens zoals straatnaam, putnummers, enz in het WinCan pakket in. Op basis van deze gegevens kan het inspectierapport verder worden opgebouwd.

Rijdende camera units

SVR 95/140/250 - Supervision

Rovver


Een zelfrijdende robotcamera die op afstand vanuit de inspectiewagen bestuurd wordt. De pan & tilt roterende camerakop is voorzien van Xenon licht, heeft een grote wendbaarheid en kan door zijn speciale zwenkkop de kleinste details, in kleur, in beeld brengen.

SVR SAT 140 satellietcamera


Robot gestuurd rijdend camerasysteem met een lateral pan & tilt camera systeem voor het inspecteren van huisaansluitingen vanuit de hoofdriolering. 

Lindauer Schere (GeoAsys)


Camera inspectie unit met een zender-ontvanger systeem welke inspectiegegevens registreert en inventariseert volgens Lambert coördinaten. Hiervoor moet uiteraard eerst de hoofdriolering volledig geïnspecteerd worden, vooraleer de huisaansluitingen te kunnen ingeven. De software van deze unit laat toe om bestaande plannen, foto’s of plattegronden te importeren om hierop het actuele verloop van de leiding aan te geven.

Bronnencamera


Roterende robotcamera voor het inspecteren van putten, holtes, … met een hoge resolutiecamera en autofocus zoom.

>Pan en Tilt, 360° roterende kleuren-zoomcamera brengt schouw in beeld

Inspectieboot

Boven water robot, gemonteerd op een speciaal ontwikkeld vlot voor speciale toepassingen in kanalen e.a. waar het waterniveau slechts tot het strikte minimum kan herleid worden. 

Duikboot

Onderwater robot voor speciale toepassingen voor o.a. inspecties waar het niet mogelijk is het water tot het strikte minimum te herleiden en andere specials. Bestand tegen diverse temperaturen en inzetbaar in verschillende dieptes.

Duwcamera’s

Pan & tilt Agilios


Robuste pan & tilt duwcamera met aluminium kabelhaspel met hoge beeldkwaliteit die alle benodigde gegevens verzameld en nauwkeurig verwerkt in een duidelijke rapportage.

P330 – Flexiprobe


Duwcamera geschikt voor het inspecteren van leidingen, in een niet risico explosieve omgeving, met Ø25mm – Ø200mm.

P374 -  Intrinsically Safe


Intrinsiekveilige (intern elektrisch veilige) schuifcamera voor het inspecteren van leidingen met Ø25mm – Ø100mm in gevaarlijke industriële zones.

P455 - Twin View Camera


Explosieveilige roterende duwcamera (voor- en zijwaartse visie) met pan en tilt functie voor het inspecteren van leidingen met Ø75mm – Ø450mm.

P571 - Flexiprobe Twin View


Camerasysteem voor explosieveilige inspecties van leidingen met Ø70mm – Ø450mm met een 360° beeldrotatie.

Solocam

Duwcamera geschikt voor het inspecteren van leidingen met Ø50mm – Ø225mm.

CamMobile Profi 3

3D Duwcamera welke kan worden aangepast aan de situatie ter plaatse. Geschikt voor Ø100mm – Ø200mm.

Endoscopen

iSeries videoscoop


Endoscoop camera met beweegbare tip en hoge beeldkwaliteit voor industriële inspectie vanaf Ø5mm.

iTool Imaging Hub videoscoop


Endoscoop camera voor industriële toepassingen vanaf Ø5mm.

Inspectiesystemen

Rookmachine


De leiding wordt vol rook geblazen om breuken en foutieve aansluitingen op te sporen. Zien we de rook? Dan is er een schadepunt.
Op deze manier kan reukoverlast opgespoord worden.

Ultrasoon


Met de ultrasone apparatuur meten we de geluidswaarden in de leidingen, waardoor ultrasone frequenties worden omgezet in menselijk hoorbare geluiden. Op deze manier kunnen water- en gaslekken gelokaliseerd worden.

Thermografie


Met een infraroodcamera sporen we warmteverlies en temperatuurverschillen op in woningen. Deze techniek gebruiken we vooral om lekken in de centrale verwarming of bouwkundige problemen te detecteren.

Correlatiedetector


Op industriële sites is er vaak omgevingslawaai. Dan gebruiken we beter de correlator om een lek in de leidingen te vinden. Met deze techniek maken we een meting van signalen en tijdsverschillen tussen de signalen. Het spreidingsverschil bepaalt dan de lokalisatie van het lek.

Waterdichtheidsproef of luchtdrukproef


Met een perspomp zetten we de afgesloten leiding onder druk. Waar zit het drukverlies? Daar zit het lek. De drukproef passen we vooral toe om lekken in de gas- en waterleiding op te sporen. De registratie gebeurt met behulp van aangepaste software.

Hellingsmeting

Hiermee kunnen horizontale vervormingen ondergronds worden vastgesteld.

Deformatiemeting

Hiermee worden vervormingen in de buis waargenomen.

Kleurstof


Bij deze techniek wordt kleurstof in de leidingen gebracht om zo het verloop en de oorzaak van het probleem te bepalen.

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
Fax +32 (0)3 488 37 69
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be

Laatste nieuws

Quick-Lock Big renovatie verluchtingskanaal
Quick-Lock Big renovatie verluchtingskanaal

Kunde en kunst van het renoveren. Het succesvol plaatsen van Quick-Lock Big renovatieklem diameter 1200mm in verluchtingskanaal op een diepte van 7meter in revalidatieziekenhuis.

Lees meer

Camera onderzoek langsriolen sluis
Camera onderzoek langsriolen sluis

De binnenvaart wint aan belang. Het sas van Viersel is een balangrijk knooppunt waar het Netekanaal in het Albertkanaal komt. Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in rivier-, haven-, kust-, en offshore projecten. Ze richten zich voornamelijk op de sloop en heropbouw van kademuren, bruggen, sluizen en steigers. De inspectie van de langsriolen van deze sluis, de kleppen van het verlaat en bijhorende mechanica staat Van de Velde op het lijf geschreven.

Lees meer